Тести з теми «Страви з овочів»
3 розряд
Варіант 1
1.
Як
підготувати картоплю до смаження у фритюрі?
а) нарізати, бланшувати;
б) нарізати, посолити;
в) нарізати, промити, обсушити.
2.
Коли
солять картоплю смажену основним способом з сирої?
а) на початку смаження;
б) після утворення рум’яної кірочки;
в) після смаження.
3.
Які
продукти необхідні для приготування картопляного пюре?
а) картопля, сіль, вершкове масло, молоко.
б) картопля, сметана, вершкове масло,сіль
в) картопля, вершкове масло, цибуля, яйця, сіль
4.
Як і
скільки зберігають капусту відварну?
а) в жаровій шафі, 20 хв.
б) у відварі, 30 хв.
в) на мармиті, до 2 год.
5.
Як
підготувати баклажани до смаження?
а) нарізати, посолити, залишити на 30 хв.,
промити;
б) обшпарити, зняти шкірку, нарізати;
в) нарізати, запанірувати в борошні.
в) щоб не стікав жир, пюре не охолоджувалось.
6.
З
якою метою помідори перед смаженням обшпарюють?
а) щоб не витікав сік;
б) щоб зняти кірочку;
в) щоб видалити гіркоту.
7.
Що треба зробити, щоб картопляне пюре не було
тягучим і сірим?
а) відвар перед додаванням охолодити і з’єднати з розтопленим маслом
б) сметану перед додаванням нагріти;
в) протирати гарячим, молоко додавати гарячим.
8.
Як
підготувати капусту цвітну до варіння?
а) промити, розібрати на суцвіття;
б) нарізати, бланширувати;
в) нарізати, промити, обсушити.
9.
Коли
солять картоплю смажену у фритюрі?
а) на початку смаження;
б) після утворення рум’яної кірочки;
в) після смаження.
10.
З
якою метою картоплю перед смаженням промивають?
а) щоб не утворювались грудочки і не стікав жир;
б) щоб змити зруйновані крохмальні зерна і
утворилась рум’яна кірочка;
в) щоб швидше доходила до готовності.
11.
Що
треба зробити, щоб картопля відварна, нарізана фігурно, зберегла форму нарізки?
а) картоплю перед варінням побланшувати і
обсушити
б) відвар через 15 хв. після закипання
злити і довести до готовності паром;
в) злити відвар і посолити, а потім
заправити маслом.
Додаток 2
Результати тестування з теми
«Страви з овочів»
Професія: кухар 3 розряд
№
з\п
|
Прізвище та ім’я учня
|
Середній бал
з теми
|
Середній
бал за
тест
|
Варіант
тесту
|
Запитання, на які учні дали невірні відповіді
|
1
|
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
4
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
6
|
|
|
|
|
|
7
|
|
|
|
|
|
8
|
|
|
|
|
|
…
|
|
|
|
|
|
Додаток 3
Картка 1
Загальні
правила смаження страв з овочів
Під час приготування смажених страв з овочів
необхідно дотримуватись таких правил:
Алгоритм приготування
|
Інструктивні вказівки
|
Страви з овочів смажать такими способами:
|
Учні відповідають:
|
При смаженні основним способом жиру беруть
|
|
При смаженні основним способом сковороду розігрівають до температури
|
|
Смажать до
|
|
До готовності доводять
|
|
Для фритюру використовують жир
|
|
Жиру беруть
|
|
Жир розігрівають до температури
|
|
У фритюрі (в жирі) вироби смажать … хв.
|
|
Обсмажені у фритюрі вироби
|
|
Немає коментарів:
Дописати коментар