Товарознавство продтоварів


Тести з теми «Страви з овочів»
 3 розряд
Варіант 1
1.      Як підготувати картоплю до смаження у фритюрі?
а) нарізати, бланшувати;
б) нарізати, посолити;
в) нарізати, промити, обсушити.
2.      Коли солять картоплю смажену основним способом з сирої?
а) на початку смаження;
б) після утворення рум’яної кірочки;
в) після смаження.
3.      Які продукти необхідні для приготування картопляного пюре?
а) картопля, сіль, вершкове масло, молоко.
б) картопля, сметана, вершкове масло,сіль
в) картопля, вершкове масло, цибуля, яйця, сіль
4.      Як і скільки зберігають капусту відварну?
а) в жаровій шафі, 20 хв.
б) у відварі, 30 хв.
в) на мармиті, до 2 год.
5.      Як підготувати баклажани до смаження?
а) нарізати, посолити, залишити на 30 хв., промити;
б) обшпарити, зняти шкірку, нарізати;
в) нарізати, запанірувати в борошні.
в) щоб не стікав жир, пюре не охолоджувалось.
6.      З якою метою помідори перед смаженням обшпарюють?
а) щоб не витікав сік;
б) щоб зняти кірочку;
в) щоб видалити гіркоту.
7.       Що треба зробити, щоб картопляне пюре не було тягучим і сірим?
а) відвар перед додаванням охолодити і з’єднати з розтопленим маслом
б) сметану перед додаванням нагріти;
в) протирати гарячим, молоко додавати гарячим.
8.      Як підготувати капусту цвітну до варіння?
а) промити, розібрати на суцвіття;
б) нарізати, бланширувати;
в) нарізати, промити, обсушити.
9.      Коли солять картоплю смажену у фритюрі?
а) на початку смаження;
б) після утворення рум’яної кірочки;
в) після смаження.
10.  З якою метою картоплю перед смаженням промивають?
а) щоб не утворювались грудочки і не стікав жир;
б) щоб змити зруйновані крохмальні зерна і утворилась рум’яна кірочка;
в) щоб швидше доходила до готовності.
11.  Що треба зробити, щоб картопля відварна, нарізана фігурно, зберегла форму нарізки?
а) картоплю перед варінням побланшувати і обсушити
б) відвар через 15 хв. після закипання злити і довести до готовності паром;
в) злити відвар і посолити, а потім заправити маслом.










Додаток 2

Результати тестування з теми «Страви з овочів»
Професія: кухар 3 розряд
з\п
Прізвище та ім’я учня
Середній бал
з теми
Середній
бал за
тест
Варіант
тесту
Запитання, на які учні дали невірні відповіді
1





2





3





4





5





6





7





8

















Додаток 3
Картка 1
Загальні правила смаження страв з овочів

Під час приготування смажених страв з овочів необхідно дотримуватись таких правил:

Алгоритм приготування
Інструктивні вказівки
Страви з овочів смажать такими способами:
Учні відповідають:
При смаженні основним способом жиру беруть

При смаженні основним способом сковороду розігрівають до температури

Смажать до

До готовності доводять

Для фритюру використовують жир

Жиру беруть

Жир розігрівають до температури

У фритюрі (в жирі) вироби смажать … хв.

Обсмажені у фритюрі вироби



Немає коментарів:

Дописати коментар